,

Чернігів – Чернигов – Chernihiv 1967

Чернігів, гомінке місто на зачарованій десні. Заснований понад тисячу років тому, він був аре-ною вікопомних подій, повязаних з героїчною бо-ротьбою трьох братніх народів – російського, українського i білоруського. Він широко уславився
як один із центрів зароджеііня революційного руху  на Поліссі, пјіацдармів боротьби з іноземними загарбниками i націоналістичноіо контрревол юцією  в роки громадянської війни на Україні.

Великий Жовтень приніс нове життя стародавнІ)ому місту. За нього, за волю рідної Вітчизни  мужньо, хоробро боролися чернігівці з ііімецькофашистськими окупантами. їх край став краєм всенародної партизанської боротьби з лютим ворогом.
Фашисти майже знищили місто. Але при допомозі братньої сімї радянських ііародів воно на весь зріст піднялося з руїн, народилося вдруге, незрівнянно зросло, помолодіјіо. Гордістю нашої республіки є його найбільший в Європі камвольносуконний комбінат, флагман поліської хімії – комбінат хімічного волокна, завод «Жовтневий молот«, [іівейна фабрика і багато інших промислових підприємств. Виробь з чернігівською маркою ідуть у всі радянські республіки. їх знають у 50 країнах світу.

Чернігів сьогодні – це місто ііузів і шкіл, чудових палаців культури, парків і садів, красивих  архітектурних ансамблів, широких вулиць, залитих асфальтом.