,

Бердянск – Berdiansk 1976

Бердянск. Мемориал в честь советских воинов – освободителей города от немент-фашистских захватчиков.
Вечный огонь на могиле Неизвестного
солдата.

Архитектор В. Спиридонов.

Фото @. Александровича

 

Сюди їдуть по суші, пливуть морем, дістаються повітрям. І всі чотири вокзали міста-залізничний, автобусний, морський і аеропорт-гостинно зустрічають тих, кого ваблять ласкаве море, про-
сторі пляжі, цілющі грязі, теплі сонячні дні. яких у цій кузні здоров’я більше, до речі, ніж у Сочі.

За сезон понад 300 тисяч чоловіків, жінок, дітей набираються сил і снаги у знаменитому своїми природними принадами Бердянську. На курорті союзного значення до послуг трудящих численні
санаторії і будинки відпочинку, пансіонати і готелі, піонерські табори і турбази. Їхня сітка щороку розширюється. Здається, недавно прийняв перших відвідувачів санаторний пансіонат «Лазурний». А тепер одноразово в ньому мешкає 2200 чоловік. За останній час стали до ладу також санаторій «Нафтохімік України», будинок відпочинку «Славутич», бази відпочинку тресту «БердянсЬкбуд» і заводу «Азовкабель», перша черга пансіонату «Жовтнева хвиля». А на берегах Азовського моря закладаються нові корпуси, в яких незабаром теж святкуватимуться новосілля.

Особливо перспективний в цьому плані чудовий район міста, що носить назву Бердянська коса.  Це піщана смуга, яка майже на 20 кілометрів вдається у море. Вже сьогодні на ній розташовано понад 35 закладів відпочинку. В недалекому майбутньому тут проводитимуть відпустку сотні тисяч трудящих: згідно з генеральним планом забудови на косі створюється суцільна курортна зона, де для людини, яка приїхала оздоровитися, буде передбачено максимум зручностей.

Оновлюються, омолоджуються -й інші райони Бердянська. Виростають житлові бУДинки, магазини, підприємства громадського харчування, розширюється мережа побутового обслуговування.
Мешканці міста прагнуть зробити курорт чепурним, затишним, ще більш гостинним.

У комплекті 10 листівок.
Художник О. Назаренко,
Художній редактор С. Сльозко

Бердянск. Мемориал в честь советских
воинов- освободителей города от не-
мецко-фашистских захватчиков.
Вечный огонь на могиле Неизвестного
солдата.

Архитектор В. Спиридонов.

Фото 6. Александровича
Пересиланню поштою

у ыдкритому вигляді не підлягає
«Радянська Україна», 1976. Київ
БФ 03001. 3. 06473. Т. 100,000. Ц. З коп.